Hoeveel geld laat jij liggen als je zelf gaat onderhandelen met jouw werkgever?

Laat jezelf niet met lege handen naar huis sturen! Schakel nu mijn hulp in. Ik help jou aan de beste deal voor jezelf, zodat je weer opgelucht kunt ademhalen en je kan richten op de toekomst.

Na jarenlang keihard werken
word je aan de kant gezet!

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je werkgever jou wil ontslaan. Je werkgever vindt dat jij niet goed functioneert, er is een conflict ontstaan, er speelt op dit moment een reorganisatie of vanwege bedrijfseconomische omstandigheden wil je werkgever van jou af.

Het vertrouwen in je werkgever is tot een dieptepunt gedaald, wanneer jou verteld wordt dat je ontslag krijgt. Je raakt in paniek en voelt gelijk de spanning in je lijf toenemen. Je gedachten gaan alle kanten op. Mag mijn werkgever mij zomaar ontslaan? Over welke punten kan ik allemaal onderhandelen en wat is daarin gebruikelijk? Wat gebeurt er straks met mijn inkomen? Heb ik met deze vaststellingsovereenkomst überhaupt recht op een WW-uitkering?

Misschien wilde je in eerste instantie helemaal geen ontslag, maar ben je al snel tot de conclusie gekomen dat in dienst blijven op deze manier ook geen optie meer voor je is. Door de hele situatie op je werk zit je niet lekker in je vel. Je staat iedere ochtend op met barstende hoofdpijn. Ondertussen word je door je werkgever gepusht om zo snel mogelijk die vaststellingsovereenkomst te tekenen voor het einde van de maand. 

Je bent onzeker omdat je misschien nog nooit in zo’n situatie terecht bent gekomen. Je hebt geen idee wat jouw rechten zijn en waar je verstandig aan doet. Er komt ontzettend veel op je af waardoor je aan jezelf begint te twijfelen.

“Je snakt naar rust. Het enige waar je op dit moment nog aan kan denken is hoe je zo snel mogelijk uit deze nare situatie komt. ”

Referentie

Met mijn nieuwe manager ontstond een conflict waar we beiden niet meer aan uit kwamen. Vervolgens kreeg ik op een vervelende manier te horen dat ik ontslag kreeg. De hele situatie op mijn werk bezorgde mij veel stress. Het is fijn om iemand zoals Anica naast mijn zijde te hebben die mij heeft gesteund in het gehele proces. Zij is er altijd voor mij geweest en heeft ervoor gezorgd dat ik met een goede ontslagregeling afscheid heb kunnen nemen. Ze heeft mij in begrijpelijke taal uitgelegd wat mijn rechten zijn en welke opties er voor mij zijn en waar ik wel of niet verstandig aan doe. Het geeft rust om te weten dat iemand met veel kennis en ervaring voor mij opkomt, zodat ik mijzelf niet tekort doe en krijg waar ik recht op heb. Ik voelde me bij haar echt gehoord en gezien als persoon.

NANDA I planner

Je verlangt naar een jurist die…

Als je mijn hulp inschakelt kan je het
volgende verwachten

Als je mijn hulp inschakelt kan je het volgende verwachten

Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Via het contactformulier kan je vandaag nog een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen op een tijdstip van jouw voorkeur. We bespreken hierin jouw persoonlijke situatie. Je krijgt snel een eerste inschatting of jouw WW-uitkering is veilig gesteld en of je krijgt waar je recht op hebt. Een kleine fout in de vaststellingsovereenkomst kan namelijk grote (financiële) gevolgen hebben!

Grondig onderzoek

Als er vanuit beide kanten een klik is en wij een match zijn ga ik voor jou aan de slag. Ik beoordeel alle door jou aangeleverde documenten tot in detail. Ik beoordeel of er risico’s zijn, op welke punten er (financiële)winst valt te behalen en of er iets ontbreekt in de vaststellingsovereenkomst.

Schriftelijk advies

Nadat ik alle documenten heb beoordeeld ontvang je een uitgebreid schriftelijk advies waarin ik alle risico’s, aandachtspunten en onderhandelingsmogelijkheden uitleg en toelicht wat er in de vaststellingsovereenkomst staat. Ik vind het ontzettend belangrijk dat je exact weet wat er in de vaststellingsovereenkomst staat, zodat je uiteindelijk met een zelfverzekerd gevoel weet waarvoor je tekent. Het schriftelijk advies kan je ook als naslagwerk gebruiken

Uitgebreid overleg

Nadat je de gelegenheid hebt gehad om het schriftelijk advies op je in te laten werken en er alvast over na hebt gedacht wat jouw wensen zijn, plannen we een afspraak in om het advies te bespreken. We bespreken in dit gesprek uitgebreid wat jouw (onderhandelings)postie is, de mogelijkheden die je hebt, wat je wensen zijn, welke risico’s er zijn en welke strategie we het beste kunnen inzetten. Jij bepaalt uiteindelijk waarover je wenst te onderhandelen.

Overname van al het contact met jouw werkgever

Ik neem al het contact met jouw werkgever over. Ieder contactmoment met jouw werkgever koppel ik aan jou terug, zodat je precies weet wat de stand van zaken is. Uiteraard gebeurt er niets waar jij niet volledig achter staat. Mailcorrespondentie aan jouw werkgever wordt altijd eerst aan jou ter goedkeuring voorgelegd, voordat de brief door mij aan jouw werkgever verstuurd wordt.

De beste deal voor jou

We gaan uiteindelijk voor de beste deal die passend is in jouw situatie! Ik neem al het contact over en voer namens jou alle onderhandelingen met jouw werkgever, uiteraard altijd met jouw input waarover je wil onderhandelen. Na het overleg dat wij hebben gehad weet je namelijk precies wat jouw wensen zijn en waarover je wil onderhandelen. Misschien ben jij erbij gebaat om langer in dienst te blijven, wil jij je laten omscholen op kosten van jouw werkgever of wil je een hogere ontslagvergoeding.

Ondertekenen

Als er door beide partijen overeenstemming is bereikt over de totale inhoud van de vaststellingsovereenkomst doe ik nog een laatste check om te kijken of alles klopt zoals afgesproken. Als alles in orde is geef ik je groen licht om de vaststellingsovereenkomst (digitaal) te ondertekenen. Alles is achter de rug, je kan weer opgelucht ademhalen en je weer focussen op jouw toekomst.

Afronding

In een afsluitend telefoongesprek bespreek ik met jou waar je nog op moet letten bij de verdere afwikkeling van jouw dienstverband. Je ontvangt tot slot nog een laatste mail met informatie over de afwikkeling van jouw dienstverband en (het aanvragen van) jouw WW-uitkering. Ook als er na de afronding nog vragen zijn, weet je dat je altijd contact met mij kan opnemen.

“Hoeveel geld laat jij liggen als je zelf gaat onderhandelen met je werkgever?”

Wat zijn de kosten bij ontslag voor de werknemer
In 90% van alle gevallen vergoed jouw werkgever de kosten

In veruit de meeste gevallen vergoed jouw werkgever de juridische kosten voor bemiddeling. Jouw werkgever wil jou namelijk ontslaan, het is daarom gebruikelijk dat jouw werkgever de juridische kosten betaalt om jezelf door een professional te laten adviseren. Het inwinnen van juridisch advies en een juridische professional die ervoor zorgt dat jij er de beste deal voor jezelf uithaalt kost jou in de meeste gevallen dus helemaal niets! Vergoeding van de juridische kosten door jouw werkgever wordt door mij altijd meegenomen in de onderhandeling.

In 95% van alle gevallen betere ontslagvoorwaarden

Juridisch advies en onderhandeling bij een ontslagsituatie is maatwerk. In veruit de meeste gevallen levert advies en bemiddeling door een jurist in een ontslagsituatie jou betere ontslagvoorwaarden, dan wanneer je besluit om zelf de onderhandeling met jouw werkgever aan te gaan.

Investering

€ 795

Excl. 21% Btw

Referenties

Na 6 jaar bij mijn werkgever als accountmanager te hebben gewerkt kreeg ik plotseling te horen dat ik niet goed functioneerde en dat ze het contract wilde beëindigen. Dit kwam heel onverwacht voor mij en ik vroeg mij af of dit zomaar kan, terwijl ik een vast contract had? Via via kwam ik in contact met Anica en ze gaf direct aan mij te kunnen helpen hiermee. Ik had nog nooit in zo’n situatie gezeten dus ik had geen idee waar ik precies recht op had en hoe zoiets in zijn werk gaat. Anica bood meteen een luisterend oor en ondernam direct actie. Het persoonlijke contact was erg prettig voor mij en er viel meteen een hele last van mijn schouders af. Dankzij Anica kreeg ik uiteindelijk een vergoeding die veel hoger was dan waar mijn werkgever in eerste instantie mee op de proppen kwam. Hier was ik uiteraard erg blij mee, maar belangrijker nog was dat dit eindelijk voelde als gerechtigheid. Ik kon het hoofdstuk nu voor mezelf afsluiten. 

Kortom: ik zou Anica dus aan iedereen aanraden die in een dergelijke situatie zit!

Eric I accountmanager

Met mijn nieuwe manager ontstond een conflict waar we beiden niet meer aan uit kwamen. Vervolgens kreeg ik op een vervelende manier te horen dat ik ontslag kreeg. De hele situatie op mijn werk bezorgde mij veel stress. Het is fijn om iemand zoals Anica naast mijn zijde te hebben die mij heeft gesteund in het gehele proces. Zij is er altijd voor mij geweest en heeft ervoor gezorgd dat ik met een goede ontslagregeling afscheid heb kunnen nemen. Ze heeft mij in begrijpelijke taal uitgelegd wat mijn rechten zijn en welke opties er voor mij zijn en waar ik wel of niet verstandig aan doe. Het geeft rust om te weten dat iemand met veel kennis en ervaring voor mij opkomt, zodat ik mijzelf niet tekort doe en krijg waar ik recht op heb. Ik voelde me bij haar echt gehoord en gezien als persoon.

NANDA I planner

Ik help jou aan de beste deal voor jezelf, zodat je weer opgelucht kan ademhalen en je kan richten op jouw toekomst

Schakel nu mijn hulp in als je behoefte hebt aan een jurist die jou begrijpt, in jouw belang meedenkt en je kan adviseren over de situatie waarin je terecht bent gekomen en namens jou de onderhandelingen met jouw werkgever voert.

Veelgestelde vragen

WAT IS EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST/ BEËINDIGINGSOVEREENKOMST?

Een vaststellingsovereenkomst ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd is een overeenkomst waarmee jouw arbeidscontract met je werkgever wordt beëindigd. In deze overeenkomst maak je met je werkgever afspraken over de voorwaarden van de beëindiging van jouw contract.

IN WELKE GEVALLEN KAN JE MIJ HELPEN BIJ ONTSLAG MET EEN
VASTSTELLINGSOVEREENKOMST?
  • Als er een reorganisatie speelt.
  • Jouw werkgever verkeert in financieel zwaar weer en je krijgt dus vanwege bedrijfseconomische omstandigheden ontslag.
  • Als er een conflict / verschil van inzicht is ontstaan op de werkvloer en/of met je leidinggevende.
  • Wanneer jij zelf het initiatief hebt genomen doordat je om een vaststellingsovereenkomst hebt gevraagd, omdat je het niet meer naar je zin hebt op je werk.
  • Je bent ziek en jouw werkgever heeft een vaststellingsovereenkomst aangeboden.
  • WAT LEVERT JURIDISCHE HULP MIJ OP?

    De investering – die door jouw werkgever wordt betaald – verdient zichzelf dubbel en dwars terug, doordat ik in 90% van alle gevallen betere ontslagvoorwaarden voor jou kan uitonderhandelen. Bovendien ben je er vaak niet van bewust dat er op veel meer punten dan alleen de ontslagvergoeding (financiële)winst te behalen valt. Dit kan soms honderden, duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s schelen! Daarnaast wil je natuurlijk geen enkel risico lopen op het moment dat jij je WW-uitkering aanvraagt. Stel je eens voor dat je zonder inkomen komt te zitten, doordat de WW-uitkering wordt geweigerd en je halsoverkop een andere baan moet gaan zoeken.